Završen još jdan ciklus programa Jedan na Jedan

Uspješno je završen još jedan ciklus programa Jedan na Jedan koji provode Galerija Miroslav Kraljević i Restart od 2015. godine sa srednjim školama u Zagrebu. Ove godine program je održan zahvaljujući potpori Grada Zagreba.

img-4232U ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je četvero umjetnika i umjetnica: Bojan Mrđenović, Bojan Mucko, Vanja Babić i Ivana Pipal. Uključeni umjetnici i umjetnice održali su predavanja i predstavljanja u srednjim školama te dvodnevne intenzivne radionice u Galeriji Miroslav Kraljević.

Prvi blok radionica pod naslovom “O prostoru s ritmom” vodili su Bojan Mucko i Bojan Mrđenović, drugi blok radionica pod naslovom “Laboratorij promišljanja” vodili su Ivana Pipal i Vanja Babić.

Program smo realizirali u suradnji sa srednjim školama: IX. gimnazija, XIII. gimnazija i X. gimnazija iz Zagreba.

Evo kako nam je bilo…

Laboratorij promišljanja

Nastavljamo s programom radionica u 2018. godini, ovoga puta s dvoje umjetnika – Ivanom Pipal i Vanjom Babićem.

zarna nit

Radionice se održavaju 27. i 28. siječnja od 11 do 15 sati u prostoru Galerije Miroslav Kraljević.

U programu sudjeluju učenici i učenice srednjih škola u Zagrebu, svi zainteresirani mogu se dodatno javiti na anita@restarted.hr!

Opis radionice:

Kroz dvodnevnu radionicu učenici srednjih škola imat će priliku na kreativan način razmisliti o identitetu i istražiti temu kroz niz vježbi, pri čemu će imati priliku isprobati medijske alate poput fotografije, kolaža, vježbi pisanja, smišljanja priče i mikroskopskih snimanja. Pri kraju će polaznici dobiveni materijal ukomponirati u autorske knjižice koje će naučiti sami uvezati.

Nove radionice u 2018. godini – “O prostoru s ritmom”

Započinjemo 2018. godinu s novim radionicama u suradnji s mladim hrvatskim umjetnicima i umjetnicama: Bojanom Muckom, Bojanom Mrđenovićem, Vanjom Babić i Ivanom Pipal.

Radionice se provode u suradnji sa srednjim školama u Zagrebu i Galerijom Miroslav Kraljević kroz dva bloka. Umjetnici održavaju predavanja i predstavljanja unutar srednjih škola prije održavanja radionica. Program je financiran sredstvima Grada Zagreba.

20180118_141010

O PROSTORU S RITMOM

 

Voditelji: Bojan Mrđenović, Bojan Mucko

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. i 21. siječnja, Galerija Miroslav Kraljević

Opis radionice:

Kroz praktičan timski rad sa sudionicima prolazimo različite aspekte video umjetnosti, od konceptualizacije i izvedbe, pa do produkcije rada. Uz to razvijamo kritičko promišljanje fenomena javnog prostora i vlastite svakodnevnice. Prvi dan radionice razvijamo zajednički tekstualni predložak koji je osnova za verbalnu i/ili performativnu izvedbu tijekom drugog dana radionice. Produkt je video forma inspirirana hip-hop glazbenim videom i video-performansom.