bojan mrđenović

1Bojan Mrđenović rođen je 1987. godine u Virovitici. Završio je opću gimnaziju 2006. godine u Daruvaru. U Zagrebu je diplomirao na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti 2011. godine, a 2012. godine i na preddiplomskom studiju filmskog i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Od 2011. godine aktivno izlaže te se istaknuo samostalnim izložbama serija “Dobrodošli”, “Budućnost” i “Toplice” (u Zagrebu, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Samobiru i td.) te je sudjelovao na nizu grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (npr. Rovinj Photodays 2011, Aftermath – Changing Cultural Landscape, I was in Kosovo, Le Nostre Mura, Likvidacija i td.). Dobitnik je prve nagrade festivala Rovinj Photodays u kategoriji “Arhitektura” te Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

Medij fotografije koristi za bilježenje i analitičko propitivanje društvene stvarnosti. Kroz pejzaž i arhitekturu prikazuje društveni prostor, kretanja i mijene. S trenutnim naglaskom na poslijeratni tranzicijski pejzaž, propituje kako se različite ideje društvenog napretka reflektiraju u prostoru, kako politika i ekonomija formiraju društvene odnose i oblikuju individualna iskustva.14

Dobrodosli19

Dobrodosli9