hrvoslava brkušić

trimhouse 1

Putovanje u Iquitos, Hrvoslavin audio rad

Hrvoslava Brkušić rođena je 1982 godine. Diplomirala je filmsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i magistrirala na Odsjeku za nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Kao montažerka je radila na nizu dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova, a kao izlagačica je sudjelovala na nizu festivala: Ekstravagantna tijela, Improspekcije, Vizura Aperta, Sound Art inkubator…Već dugi niz godina sudjeluje u edukaciji kroz filmske radionice i slično. Jedna je od članica neformalnog kolektiva Ljubavnice.

U umjetnosti je zanima istraživanje i saznanja  koja izlaze u interpretiranom obliku onog što je saznala tijekom istraživanja kroz različite medije koji se u tom trenutku čine najboljim za kanaliziranje onog što želi reći. Istraživanje neupitno prati proces koji je uvijek otvoren, dopuštajući tako da se njezine misli i uvjerenja formiraju s obzirom na saznanja i iskustva koja dobije tijekom procesa. Umjetnost shvaća kao alat kojim otvara prvo vlastitu percepciju, zatim i percepciju drugih ljudi.

 

 

trimhouse

sound inkubator 2

sound inkubator