nives sertić

05 zadnje071

Nives Sertić je rođena 1984. u Dubrovniku. Diplomirala na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagreb 2009. Od 2007. do 2009. radi kao glavna koordinatorica interdisciplinarnog projekta Akademija kao laboratorij na ALU u Zagrebu. Članica HDLU-a od 2009.

Sudjeluje na mnogim izložbama u zemlji i inozemstvu. Intenzivno surađuje s plesnom scenom kao video umjetnica i performerica. Aktivno sudjeluje u organizaciji i kreiranju scene za umjetnike najmlađe generacije – od 2009. do 2012. s umjetnicom Ivom Cepanec osmišlja i vodi interdisciplinarnu platformu za mlade umjetnike i kulturne radnike Antibiotik u AKC Medika. Od 2009. do 2013. radi na autorskom interdisciplinarnom umjetničkom projektu O MM koji se bavi povijesti i recentnim stanjem MM centra u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu.

Opus umjetnice varira od višegodišnjih interdisciplinarnih i/ili istraživačkih projekata sve do kratkih ad-hoc situacija. Osnovna karakteristika njenog rada je spontanost, duhovitost i otvorenost u trenutku izvedbe, te u komunikaciji s publikom, bez obzira na to jesu li ti radovi bili pomno pripreman materijal ili su, često u obliku privremene situacije, ad-hoc instalacije ili performansa stvarani na licu mjesta.

SAMSUNG

03 dance SLOW002

03 dance SLOW003