tamara bilankov

tamarin blog
tamarin video kanal

Tamara Bilankov rođena je u Splitu 1988. godine. Nakon završetka srednje škole profesionalno se bavi novinarstvom, a od 2009. do 2010. radi kao glavna urednica programa Splitske televizije. Magistrirala je Animirani film i Nove medije na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Trenutno studira diplomski studij Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi i djeluje unutar umjetničkog kolektiva Sf ljubavnice.

Na festivalima i grupnim izložbama sudjeluje od 2010. godine, a od 2012. radi i samostalne izložbe. Sudjelovala je na Festivalu eksperimentalnog filma na Krku i u Rijeci, Max Art festivalu u Zagrebu, Festivalu performansa DOPUST u Splitu (kojem je i jedna od organizatora), festivalu Limited u Beogradu, festivalu Perforacije u Zagrebu i td. Izlagala je u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Splitu i Sveučilišne stipendije za najuspješnije studente. Njezin film Pokret uvršten je u program festivala Cinedans u Amsterdamu, Newport Beach Film Festivala u Kaliforniji, SinemaDansAnkara Festival u Turskoj, Choreoscope Festival u Barceloni.

Unutar svojih radova iscrpljuje različite egzistencijalne teme najčešće kroz medij tijela i u tom smjeru nastavlja razvijati svoj rad.
413

pokret_tamara_bilankov_630